2012. január 8., vasárnap

"ereklye nyilvános tiszteletére mostantól a gyermekre várók zarándoklatán lesz lehetőség"

A 2012-es Mátraverebély - Szentkút búcsú naptára szerint július 1-re esik a Sarlós Boldogasszony búcsú ünnepe. Minden évben Bíró László MKPK családreferens püspök celebrálja a Szentmisét.

Hirdetjük, hogy idén is indul gyalogos zarándoklat Egerből az előbb említett búcsú ünnepre.   

A lengyel pápa ereklyéjét Stanislaw Dziwisz bíboros, a korábbi pápa személyi titkára adományozta Szentkútnak. Krakkó érseke olyan szövetdarabot küldött, amely II. János Pál vérével van átitatva. „Nemzeti kegyhelyünk mostantól közvetlen találkozási pontot tud biztosítani II. János Pál pápa szellemiségével – mondta Kálmán Peregrin kegyhelyigazgató a Ferences Sajtóközpontnak –, hiszen az ereklyék arra emlékeztetnek bennünket, hogy Isten természetfölötti szeretete az érinthető, hús-vér valóságban, vagyis a történelem természetes idejében valósul meg a szentek által.”
Az ereklye nyilvános tiszteletére mostantól  a gyermekre várók zarándoklatán lesz lehetőség, mondta a kegyhelyigazgató. 
 
A világegyházban Boldog II. János Pált elsősorban a családok védőszentjeként tisztelik, és elsősorban azok a családok kérik közbenjárását, akiknél a gyermekáldás nehézségbe ütközik. Szentkútra is sok olyan házaspár zarándokol, akik hasonló problémával küzdenek. Mostantól ezek a családok a szentkúti ferencesektől kérhetik, hogy az ereklyével személyes áldásban részesülhessenek, kiesdve a Szűzanya és Boldog II. János Pál pápa közbenjárását. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése