2012. június 6., szerda

Gyalogos zarándoklat a Sarlós Boldogasszony búcsúra 2012 Június 29 - július 1.

A Ferences Világi Rend szervezésében indul a Sarlós Boldogasszony búcsúra a gyalogos zarándoklat. Június 29-én reggel 6:00-kor gyülekező Eger Kisasszony utca 1. Kisboldogasszony kápolna, részletek ismertetése, majd imádság és áldás 6:30-kor. Lelki vezetőnk Dr. Racs Csaba atya Egerbakta, Egerbocs, Bátor, Hevesaranyos plébánosa, aki rendszeresen vezet gyalogos zarándoklatokat. Mindennap Szentmisében részesülünk, van lehetőség a gyónásra is. Imádságos lelkületet mindenki hozzon magával. Az úton Assisi Szent Ferenc életével, regulájával és hívekhez írt levelével foglalkozunk és elmélkedünk róla. A zarándoklatra nem csak a fiatal jegyeseket, házasokat, együtt járókat, gyermekre vágyókat és gyermeket várókat hívunk és várunk. Bárki részt vehet rajta, ki szeretne a Ferences Világi Rendel ismerkedni vagy csak általa megfogalmazott saját kérésért, kegyelemért akar zarándokolni. A zarándoklatot mindannyian felajánljuk a Boldogságos Szűz Máriának és a mi Urunk Jézus Krisztusnak Magyarország és a Ferences szerzetesrendek gyarapodásáért.

Útvonalunkat meghatározza, hogy régi ferences hagyományt megőrizve igyekszünk azokat az utakat, településeket követve haladni, melyeken az egri ferences atyák kísérték a zarándokokat Mátraverebély - Szentkútra. A teljes út hossza 70 km, melyet 2 nap alatt teszünk meg. Napi kb. 30-35 km, azért írom, hogy körül belül, mert első sorban földutakon, erdőn, mezőn, réten dombon át haladunk. Célunk a biztonságos gyaloglás az, hogy természetben haladjunk, ne az autó út szélén. Hiszen a lábnak könnyebb a föld utakat járni. Kismértékben előfordul majd az út során, amikor az aszfaltos útra kényszerülünk. Utunkon többször megállunk, kereszt és templomnál és persze enni is. Útvonalunk a természeti adottságok miatt sajnos nem babakocsi barát : (  Ezért javaslom a kisgyermekes családoknak, hogy a búcsúra érkezzenek.

6:30-kor indulunk gyalogosan Egerbaktára, majd Sirok, Recsk, Mátraderecske településeken át Mátraballára, ahol töltjük majd az éjszakát. Itt vendégházban kapunk szállást és vacsorát. Reggel útnak indulunk Mátramindszent, Dorogháza, Bátonyterenye és végül estére Mátraverebély - Szentkútra érünk. Keresztutat járunk, a ferences atyáknál a Zarándokházban kapunk szállást. Délelőtt pedig a Sarlós Boldogasszony búcsún veszünk részt, melyet Bíró László családpasztorációs püspök atya celebrál, a Szentmisében a jegyesek, fiatal házasok, gyermekre vágyók és gyermeket várók áldásban részesülnek 

Vissza Egerbe kisbusszal érkezünk, tehát a Sarlós Boldogasszony búcsút követően haza indulunk. Ha valakinek más terve van vagy nem Eger felé utazik, akkor kérem jelezze, hogy nem kíván élni az Egerbe utazás lehetőségével. Vasárnap délutánra Egerben vagyunk, tehát, ha valakinek van elég ereje, akkor hétfőtől felveheti a munkát a munkahelyén. : )

Kérünk mindenkit, hogy esőkabátot, jó és a rossz időnek megfelelő túrázáshoz alkalmas ruházatot és cipőt vegyen fel vagy hozzon. Ami még szükséges 3 napi hideg élelem, elegendő inni való.  Zarándoklatunkon kis hátizsákba a legszükségesebbeket pakoljunk hiszen ezt magunk visszük, a nehezebb csomagot autó szállítja, amit este megkapunk.
Részvételi díj 3500 Ft.

Jelentkezést a egrinorma@gmail.com elérhetőségre várjuk.

Istentől áldott készülődést kívánunk!
Pax et bonum!

Szabó Tamás és Anita
Ferences Világi Rend tagjai

I.Gyalogos zarándoklat indult 2011 július 1-jén Egerből Mátraverebély – Szentkútra a Sarlós Boldogasszony búcsúra
Meghívunk egy útra
Készüljünk a Sarlós Boldogasszony búcsúra és zarándoklatra
Családok Éve alkalmából különösen fontos esemény a Sarlós Boldogasszony búcsú. De miért mennyünk gyalog, zarándokolva a kegyhelyre?
Szent a házasság és a család
Boldog II. János Pál ereklyével gazdagodik Szentkút

Sarlós Boldogasszony ünnepén 
"ereklye nyilvános tiszteletére mostantól a gyermekre várók zarándoklatán lesz lehetőség"
II. János Pál pápa - Az élet és a család védelmezője
"Boldog II. János Pált elsősorban a családok védőszentjeként tisztelik"....
Mitől "Sarlós" a Boldogasszony?
1944-ben Gyalogos zarándoklat indult Egerből Mátraverebély - Szentkútra EGER lap hasábjain jelent meg ez a felhívás




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése