2012. március 9., péntek

A nemzetért imádkoznak március 10-től minden szombat este a mátraverebély-szentkúti ferences szerzetesek...

Nemzeti kegyhely a nemzetért
A nemzetért imádkoznak március 10-től minden szombat este a mátraverebély-szentkúti ferences szerzetesek, melyet a magyarországi, az erdélyi és a délvidéki Mária Rádiók egyenes adásban közvetítenek – tudta meg Kálmán Peregrin kegyhelyigazgatótól a Ferences Sajtóközpont.
A czestochowai pálos szerzetesek a kommunista diktatúra legkeményebb éveiben elindítottak egy esti imádságot, amelyet apelnek, magyarul szólításnak neveznek. Az imádság az akkor börtönben lévő Wyszyński bíborosért és az egész lengyel népért szólt. A Fekete Madonna kegykép előtti esti imádságot ma már a lengyel rádió és televízió is közvetít, így mindenki bekapcsolódhat az imádságába, amely összetartozást kifejező énekekből, szentírási részből és annak magyarázatából, egy tized rózsafüzérből és egy záró áldásból áll.
A Mária Rádió a lengyel példán felbuzdulva kezdeményezte, hogy a magyarországi kegyhelyeken kezdődjék hasonló esti imádság, hiszen népünknek is szüksége van arra, hogy Istenhez forduljon. Az idei nagyböjt első napjától este 8 órakor mindig valamely kárpát-medencei kegyhelyről közvetítik az imádságot, és mostantól minden héten a szombati imádság a szentkúti Szűzanya közeléből az éter segítségével eljut a magyar otthonokba.


Szerdahelyi Csongor
Ferences Sajtóközpont

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése